Acte necesare pentru eliberarea buletinului furat sau pierdut

Legaturi: Stiri juridice

Acte necesare pentru eliberarea buletinului furat sau pierdut Pentru eliberarea unui nou act de identitate in locul celui declarat pierdut, furat, distrus sau deteriorat, cetateanul trebuie sa se prezinte la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de la locul de domiciliu sau de resedinta, unde va depune un nou set de acte.

Astfel, avand in vedere situatia in care se afla, persoana trebuie sa prezinte urmatoarele acte:
– cererea pentru eliberarea actului de identitate;
– actul de identitate, numai in cazul in care acesta a fost declarat deteriorat;
– dovada eliberata de catre unitatea de politie unde a fost reclamat furtul, daca este cazul;
– certificatul de nastere, original si copie;
– certificatul de casatorie, in cazul persoanelor casatorite sau al sotului supravietuitor, original si copie;
– certificatul de deces al sotului/sotiei decedate, in cazul sotului supravietuitor, original si copie;
– hotararea de divort definitiva si irevocabila, dupa caz, original si copie;
– documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, precum si, dupa caz, a celui cu care se face dovada adresei de resedinta, original si copie;
– un document emis de institutii sau autoritati publice – pasaport, permis de conducere – original si copie;
– chitanta reprezentand contravaloarea actului de identitate;
– timbru fiscal ori documentul cu care face dovada achitarii, in conditiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru.

Sursa: Click

Recomandari editoriale

 • angy

  buna ziua tuturor,
  as avea o intrebare daca imi poate raspunde cineva.am pierdut buletinul cu ceva timp in urma, vreau sa ma duc sa il refac,.adresa unde am domiciliul (mutatie definitiva)este apartamentul surorii mele nu sunt eu propietara.intrebarea mea este daca ma pot duce doar cu actul apartamentului sa imi refac buletinul fara sa vina si sora mea?
  eu cred ca ar trebui sa mearga din moment ce am mutatia definitiva la acea adresa.
  va multumesc

  (pt cei care imi pot raspunde)

 • buna ziua as avea o intrebare sora mea e plecata in strainatate in italia si ia fost furat buletinul ce acte trebuie sa faca din pacate ea nu poate veni acasa se poate rezolva si prin parinti sau personal?va multumesc

 • defk

  Nu trebuie sa te duci cu persoana care detine apartamentul altfel nu poti face buletinul pe adresa respectiva

 • „certificatul de deces al sotului/sotiei decedate, in cazul sotului supravietuitor, original si copie;” sunteti bestiali!

 • andrei marian pirvulescu

  buna ziua. mi-am pierdut buletinul de identitate un madrid, am fost la politie si mi-a eliberat o dovada, din care reiese ca a fost pierdut. precizez ca sunt rezident in spania. am nevoie de o traducere din limba spaniola pentru a cere eliberarea altui document de identitate din tomania??

  va multumesc

 • mioara

  Buna ziua. Ce putem face daca nu avem permis de conducere sau pasaport? Ce alt act se poate duce in loc?
  Am buletinul de vot si o copie xerox dupa buletinul pierdut. Este de ajuns?

 • claudiu

  in cazul in care buletinul mi-a fost furat acum cateva luni , si a si expirat de atunci , se mai aplica aceeasi procedura ?

 • buna ziua asi avea si eu o antrebare meau arus toate documentele an incendiu
  ce pot face

 • buna ziua asi avea si eu o antrebare meau ars toate documentele an incendiu
  ce pot face

 • julia

  am o intrebare catre voi. in cat timp se poate face buletinul daca vreau sa-l fac la urgenta?

 • mihai

  Astazi mi-a disparut portofelul din buzunar, am afat asta dupa ce am ajuns acasa. Problema este in cat timp se poate elibera actul, in ambele situatii: termen normal si urgenta? Multumesc.

 • Bogdan

  Sunt din sardengna Italia si mi’am pierdut actele ce act imi trebuie sa ajung akasa

 • vali

  Pt Bogdan din Italia trebuie sa mergi la consulat si de acolo iti ridici un bilet de calatorie. Dureaza 0 zi toata asta… bafta si sper sa fie de ajutor info.

 • ratoiul

  Buna ziua,am o mare rugaminte la dumneavoastra daca puteti sa ma informati cum si ce acte trebuie sa aiba sotul meu pentru a-si face alt buletin,el si l-a pierdut in germania si acum trebuie sa mearga in tara sa faca altul,dar tinand cont k el are 0 casatorii anterioare la care cu una a divortat legal si sentinta e irevocabila iar cu a 0a inca are certificat de casatorie nedesfacut…..urmeaza……..dar in realitate nici unul din actele precizate mai sus nu le are la el,au ramas la ele……………..Stiu ca se pot cere duplicate si ca e de alergat dar….a-si dorii cu ce acte trebuie sa se prezinte el pentru a-si face alt buletin si binenteles pe alta adresa la care il avea pe cel vechi.Multe multumiri si astept raspunsul dumneavoastra…cu mult respect………….Mariana

 • ratoiul

  REVIN CU INCA DOUA INTREBARI, SCUZATI DAR AM UITAT IN MESAJUL TRECUT SA LE SCRIU.CAT DUREAZA SI CAT E TAXA PENTRU UN NOU BULETIN????DA STIU CA TREBUIE SA MEARGA LA CONSULAT SA CEARA HARTIA DE CALATORIE,SPER SA REUSIM SA REZOLVAM REPEDE SI ASTA PENTRU A VENII IN TARA SA CONTINUAM DEMERSURILE,PENTRU A FI TOTUL LEGAL

 • stelica

  Daomnelor/Domnilor,
  Fiicei mele i s-a furat toate actele (carte de identitate, carte de alegator, card de credit etc.) si trebuie sa se intoarca in Romania saptamana viitoare (sambata). Va rog sa-mi dati un sfat de cum trebuie sa procedez, pentru repatrierea copilului.

 • Luna

  Daca mi’am pierdut buletinu,cat trebuie sa platesc?

 • mihaela

  cum pot obtine buletinul de identitate in italia?l-am pierdut si nu am nici un alt document de identitate…am facut denuntia la politie si am decat o copie de pe buletin si certificatul de nastere.pot face ceva?in romania nu am pe nimeni sa trimit procura daca e nevoie,sunt plecata de 00 ani,am resedinta in spania,eu vreau sa plec urg acolo,am copilul acolo…ce pot face?dati-mi un rasp va rog!!!sunt disperata…multumesc!!!

 • mergi la ambasada de unde esti si de acolo iti va da o procura prin care mergi in romania sa iti faci buletinul

 • Dvavan

  Tre sa mergi cu declaratia de pierdut/furt de la politie la ambasada romaniei din tara unde esti si sa ceri titlu de calatorie cu care o sa poti sa te intorci in tara

 • Marius_bossu70

  OARE TREBUIE ALT CONTRACT DE SPATIU PT ALT BULETIN DACA AM BULETINUL PIERDUT CN STIE SAMI SPUNA PLZZ

 • ce act sa prezint daca le`am pierdut toate ? :)) ce logica are?

 • Christine Glo

  eu am o mica alta problema… am plecat definitiv din romania, asa ca am trebuit sa predau buletinul romanesc la serviciul de pasapoarte pentru a primi pasaportul de plecare definitiva. Acuma acesta mi-e expirat si am predat actele la consulat din Strassburg sa-mi fac pasaport nou. D-na Consul nu are altceva de lucru decit sa-mi ceara buletinul romanesc si nu ma crede ca l-am predat la Sibiu la politzie… efectiv nu stiu ce sa fac. Cind ma duc sa ridic pasaportul, d-sa vrea ca sa dau o declaratie cum ca eu as fi pierdut buletinul. M-as bucura daca m-ar ajuta cineva cu o informatie -.-

 • Roxana Laszlo

  Buna ziua, tatal meu si-a pierdut buletinul si carnetul de soferi in Germania…Stie cineva ce pasi trebuie sa urmeze pentru a reintra in posesia lor? Va multumesc.

 • tudor mihai

  buna am pierdut buletinu in calabria si acum ma aflu in milano si vreau sa ma duc in tara ce pot sa fac ca am la mine numai certificatul de nastere imi poate spune cuneva

 • flory

  Pentru schimbarea buletinului trebuie schimbat si certificatul de nastere trebuie sa fie certificat european adica cel nou su se poate face si cel vechi va multumesc.

 • Gabriela Brincoveanu

  Bună, eu sunt cetăţeancă a României, dar mam născut în Repubica Moldova. Miau expirat actele româneşti când nu eram în ţară paşaport, buletin. Iarna mam întors în ţară şi la aeroport nu mă lăsau sa urc cu Paşaportul de Mondova, pt că cele româneşti erau expirate. Am facut la urgenţă paşaportul românesc dar miau confiscat buletinul românesc expirat. Ce trebuie să fac pentru a face altul nou???

 • Cristea Viorel

  am pierdut certificatul de nastere si certificatul de casatorie…ce trebuie sa fac pentru a le obtine la Consulatul ROMAN de la milano

 • Andreea Daniela

  poate un minor sa declare un buletin furat? Si daca nu este gasit trebuie făcut altul? Cu ambii părinți,din nou?

Parteneri
Baroul Dolj
Baroul Olt
Baroul Maramures
Baroul Suceava

payteropa.vintronddns.com magorosen.topsddns.net stenababus.topsddns.net главная rss sitemap html link